dinsdag 7 januari 2014

Genieten van de kou!

Afgelopen week hebben we vrij onverwachts genoten van een heerlijk weekje in de sneeuw. Op het allerlaatste moment hebben we gezocht of er een plekje vrij was in ons favoriete skigebied 'mit den drei Sonnen'; Serfaus, Fiss en Ladis. Vanwege de kerstvakantie is vrijwel alles vol maar we hebben twee kamers kunnen boeken in Hotel Bad Ladis. En met zo'n uitzicht vanuit het venster in de slaapkamers begint de vakantie als in een sprookje...


De afgelopen jaren hebben we gemerkt dat we graag 's-nachts rijden. Dus ook deze keer rijden we in de nacht naar Oostenrijk. Het is heerlijk rustig op de weg en we komen mooi op schema in de ochtend in Ladis aan. Op de één of andere manier hebben we de afgelopen keren veel geluk gehad met de sneeuwval. Het lijkt wel of standaard één of twee dagen voordat wij verschijnen altijd een mooi vers pak sneeuw valt en daarna een mooie zonnige week volgt. Zo ook dit keer. De eerste dag kunnen we heerlijk genieten van de verse sneeuw en een stralend winterzonnetje. 

Na een paar uur op de pistes merken we dat de reis toch nog erg in onze benen zit en besluiten we rond 3 uur te stoppen. In de avond eten we in het hotel, want dit keer hebben we voor het eerst in al die jaren half-pension geboekt. Het eten is volgens de recensies eenvoudig, afwisselend en lekker. Dit bleek ook zo te zijn. Moe en met een vol gevoel duiken we het bed in om de volgende ochtend flink te gaan skiën.

Skiën in Serfaus, Fiss en Ladis
We staan vroeg op om als een van de eersten aan het ontbijt te verschijnen. Dan gaan we buiten op het hoekje staan om mee te rijden met de hotelbus die ons voor het dalstation zal afzetten. De hotelbus is een service van vier hotels samen. We zien de bus van het dalstation vandaan komen en naar het verst weg liggende hotel rijden. Dan rijdt de bus nogmaals ons hotel voorbij om in de andere hoek van het dorp mensen op te halen. Pas daarna stopt de bus bij ons en kunnen we instappen. Al met al nogal omslachtig met een lange wachttijd terwijl we in die tijd makkelijk zelf de 800 meter kunnen lopen. We besluiten dan ook om vanaf morgen zelf te gaan lopen.

Onderweg naar de pistes lopen we langs rijen geparkeerde auto's die wij veranderen in Cars animaties!
De dag zelf verloopt niet vlekkeloos met allemaal kleine ongelukjes zoals dingen vergeten mee te nemen, bijna botsingen en als toppunt een gebroken skistok. Maar gelukkig geen lichamelijke letsel (koude vingers tellen niet!). Hoogtepunt van de dag was de uitgebreide lunch bij Rupi in de Rodelhütte, die na een verbouwing nu door het leven gaat als Hog Alm. Jammer, Rodelhütte vinden wij toch gezelliger klinken... maar het eten is als vanouds en dus superlekker!

Spelen in de sneeuw voor restaurant  Hög Alm
De traditionele Kaiserschmarrn wordt natuurlijk ook genuttigd!
Daar het oudejaarsavond is besluiten wij om warm ingepakt het dorpsplein te gaan bezoeken. Daar komt iedereen samen om gezellig bij live muziek en een lekker drankje oud en nieuw te vieren. Rond 23.00 skiën de boeren met fakkels de skihelling af en om 24.00 uur wordt er vuurwerk afgestoken boven de burcht. Al met al begint 2014 voor ons zo op een goede manier.


Niet de meest mooie foto maar het geeft wel de sfeer weer met oud en nieuw
Minstens 30 minuten kijkplezier!
De week wordt gevuld met leuke routes skiën, kaarten tijdens de lunchpauzes en genieten van de sneeuw. In de avonden wordt nog af en toe een bezoekje gebracht aan de stallen van Laudegg hof om de koeien, schapen, paarden en de poes te aaien.

Aaien van de Tiroler Halflinger
Tiroler Grauvieh kalf
Eén dag gebruiken we om te wandelen in de sneeuw omdat de kinderen eigenlijk te moe zijn om te skiën. Het blijkt een goede keuze te zijn omdat vele pistes die dag gesloten werden vanwege te weinig sneeuw. de wandeling zelf was fantastisch met mooie uitzichten. Al met al hebben we een heerlijke week gehad!

Uitzicht op het Oostenrijkse Fiss
Wandelen in de sneeuw
... en sleeën natuurlijk!

1 opmerking:

  1. Wat heerlijk! Even lekker helemaal iets anders. Zo kun je het nieuwe jaar fris en vol energie beginnen.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie! We vinden het superfijn dat je even de tijd neemt om ons te schrijven. Het is voor ons een motivatie om nog mooiere posts op onze blog te schrijven. Groetjes, ABCD