woensdag 4 juni 2014

De Bolleboos Boom


De Bolleboos Boom

Het heeft even geduurd maar het had dan ook wat voeten in de aarde... onze Bolleboos Boom is af! Ongeveer een driekwart jaar geleden zijn moeder en dochter (12jr) samen begonnen aan dit project: het maken van een schilderij voor boven de bank. Als eerste moest er natuurlijk een onderwerp gekozen worden. Na weken lang wikken en wegen kwamen we uit op een boom. De boom zou sierlijke takken krijgen en in plaats van blaadjes bollen.

Op het doek van 1.50x1 meter werd eerst de achtergrond in 3 verticale banen verdeeld die ingevuld werden de vrolijke kleuren geel, oranje en rood. Tenslotte is onze dochter, onze bolleboos eigenlijk altijd een vrolijke meid. Daarna werd de boom volgens het gemaakte ontwerp er op geschetst en werden de stam en takken met gipsverband in 3D opgebracht. De witte kleur van het gips was zo heerlijk fris en vrolijk dat daarna de stam en takken niet bruin werden geverfd, maar wit. Aan de uiteinde van de takken werden de bollen gehangen als een soort blaadjes. De bollen zijn deels geaccentueerd met glitter, want tenslotte heeft iedereen een talent waar hij mee kan schitteren!.

Alle bollen hangen netjes aan de takken, behalve één.... de gouden bol, hangend aan een draad. Deze bol is anders dan de anderen. Behalve dat hij een andere kleur heeft, een schitterende en stralende gouden kleur, hangt hij ook nog eens niet aan een tak maar aan een draadje. Hij zoekt de uitdaging buiten de standaard paden (de takken), zoekt met slechts de minimale maar zo noodzakelijke begeleiding (het draadje) zijn eigen weg en durft het avontuur aan... onze bolleboos!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel voor je reactie! We vinden het superfijn dat je even de tijd neemt om ons te schrijven. Het is voor ons een motivatie om nog mooiere posts op onze blog te schrijven. Groetjes, ABCD